SOS Barnbyar Göteborg

Året som gått

Publicerad 2015-12-29 21:51:00 i Allmänt,

2015 har ungefär 50 h kvar  när jag skriver detta inlägg.
 
När jag tittar ut över året som gått så ler jag med hela mitt hjärta, för även om det var året där konsekvenserna blev som mest markanta av terrorsekten Daesh handlande och länder stängde gränser för invandring, blev 2015 ändå året där världen gick samman för att gemensamt skapa möjligheter och förutsättningar för människor som förlorat allt. För att ge utsatta vuxna och barn en tryggare vardag.
 
Kampen mot det onda blev starkare.
 
2015 var även året där miljardärerna skapade galor, skickade stora summor pengar, lånat ut bostäder
och andra har öppnat sina hem för att ta emot ensamkommande flyktingbarn eller en hel familj.
 
Det här var året då debatterna om invandring och integration har gått varma både i media mellan debattörer, ledare, krönikörer och andra och  vi har sett ledare i tidningarna skriva bland annat

"Pojken på fotografiet var glad. Han var utomhus i solen och hans fötter var snörade med rollerblades. Han tittade in i kameran, log. Bilden var tagen den 5 april i år. En annan tid, ett annat liv. Några timmar tidigare ­hade samma ögon berättat en annan historia. De var fyllda av skräck när de sökte min blick."
 - Carina Bergfeldt "Så här ser livet ut - ett krig och en flykt senare", Aftonbladet

"Invånarna i Kronogården bryr sig just nu mer om sorg än om definitioner, men en sak upprepas gång på gång: att gärningsmannens hudfärg spelar roll. – Hade jag gjort samma sak hade jag stämplats som IS-terrorist, säger en man som vill vara anonym.Mannen är nära släkt med Ahmed Hassan, 15, som mördades av Anton Lundin Pettersson." 
- Patrik Lundberg, "Vi är livrädda - men ska vi visa det?", Aftonbladet

"Utmaningen nu är därför att bejaka nationens återkomst, samtidigt som den omformeras. Mindre av gemensamt ursprung, värderingar och livsstil. Mer av gemensamma rättigheter och skyldigheter. Mindre folkhem. Mer invandrarland."  
- Andreas Johansson Heinö Doktor i statsvetenskap och förlagschef på Timbro, "Sverige behöver omvandlas till invandrarland",  Göteborgsposten 

"Dagens obalans i kommuners ansvarstagande måste minska, och det är viktigt att ytterligare markera att flyktingmottagandet är en angelägenhet för hela landet. Därför bör det i lag införas en skyldighet för alla kommuner att ha en beredskap för att vid behov ta emot flyktingar"
-
regeringens samordnare Gunnar Hedberg (M)  och Lars Stjernkvist (S)  "Lagstifta om skyldighet att ta emot flyktingar", Svenska Dagbladet
 
 
2015 blev året då vi med gemensamma röster gjorde behövandes röster hörda inte bara genom rapporterande media utan även genom sociala medier och om någon för en sekund trodde att människor ville sluta arbeta med människor eller med journalistik så får denne tänka om -intresset för att hjälpa andra människor och höja rösterna för andra är större än någonsin.  Markant märks det i organisationerna där frivilliggrupperna blivit fler och införts i fler organisationer vilket vi ser som positivt för alla parter!
 
 
Vi träder snart in i ett nytt år med nya möjligheter och ny energi där drömmar ska bli verklighet, godheten segrar.
Inför 2016 tar vi med oss kunskaperna från detta året för att slipa metoder och blir vassare både i skrift och i insamlingssiffror. Vi startar året med vernissageevent och fortsätter med det årliga Vårruset och sedan radiohjälpens Världens barn kampanj. Vi ska utvecklas som grupp både i antal och informationsmässigt där alla med sina kunskaper kommer sprida budskapet om en värld med möjligheter och utveckling för alla tydligare än förut. Ni kommer höra oss vråla från vår klippa för barns- och mänskliga rättigheter i världen.
 
 
Med det sagt önskar vi i SOS Barnbyars Frivilliggrupp Göteborg er alla ett Gott Nytt år !
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej på er! Frivilliggruppen Göteborg startade i April 2014 med engagerade personer som gör allt för att sprida kunskap och information om det extremt stor behovet som finns av stöd och hjälp i världen. I krig och katastrofer är det alltid barnen som drabbas allra hårdast och tillsammans kan vi se till att inget barn lämnas ensamt utan får en chans till det liv varje barn förtjänar. SOS Barnbyar jobbar inte bara för att varje barn ska få en chans utan jobbar även för att förhindra att familjer splittras. I den här bloggen kan ni följa vår grupps arbete under skapandet av insamlingsevent, om våra insamlingsevent, när vi jobbar under Världens barn tillsammans med 21 andra organisationer på höstkanten, tankar, reflektioner, historier och mer om SOS Barnbyars arbete. Var och en av oss i världen behövs och vi är viktiga för varandra, så låt oss tillsammans se till att inget barn behöver bli ensamt och ingen familj splittras. Häng med!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela