SOS Barnbyar Göteborg

När ett barn utsätts för en katastrof

Publicerad 2015-07-06 12:19:00 i Allmänt,

I vår serie "En resa för livet" har vi i två säsonger fått följa 4 artister till Både filippinerna och Bangladesh där de besöker en barnby och får se och vara en del i arbetet med utsatta barn och familjer. De får se hur barns liv kan se ut efter en katastrof, hur de hamnar i barnbyn och hur livet kan förändras för barn som får chansen.
I ett av avsnitten från 2014 får vi se hur barn i alla åldrar stillar hunger genom droganvändning. Detta är barn som drabbats av en naturkatastrof där hus är raserade utan räddning, familjer försvunna eller avlidna. Det här är barn som fått se ett samhälle gå sönder och inte bara i material utan även i själ och livsglädje. Barn som sprungit på gatan, lekt med sina grannar kommit hem efter skolan och ätit middag med sina föräldrar. Barns om spelat fotboll eller drömt om en framtid som gått att ta på. Allt raserat i molekyler utan att veta vad som ska hända om en timme, 12, imorgon, i nästa vecka eller om ett år. Barn utan hjälp, utan pengar, utan möjlighet till sjukvård, mat för dagen eller någon att skratta tillsammans med.

Många av dessa barn som tappat allt ser ingen annan möjlighet att tigga för att få ihop pengar till ialla fall en liten brödbit, de blir utsatta för andra som vill tjäna pengar på dem genom trafficing, människohandel, ge dem jobb som langare för att köpa och sälja droger åt andra men det slutar många gånger med att barn inte får en krona men går på droger för att döva sin mage som skriker av hunger. Den smärtar, tårar som rinner, hopplösheten och frustrationen att inte kunna påverka sin egen vardag.

Jag behöver nog inte berätta att barn dör i detta.
Om inte kroppsligen så i själen.

Att se detta har berört miljontals människor över hela världen och många har velat hjälpa till ekonomiskt för att ge dessa barn en möjlighet att komma till byarna där de får medicinsk hjälp och traumabearbetning. De får rena kläder, mat, kärlek, vänskap, syskon, skola och möjlighet till en framtid de inte trodde var möjlig i stundens hetta. Vi har sett många exempel på barn som varit utsatta för allt detta och där ögonen idag lyser av lyckan över att få leva, leka, busa, lära och utvecklas.

Lyckan över att få vara ett barn med en framtid.

Vill DU vara med och hjälpa, gå in på vår hemsida
http://www.sos-barnbyar.se/ för att ge ditt bidrag idag.

Tillsammans kämpar vi för alla våra barn.

Va rädda om varandra
/C

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej på er! Frivilliggruppen Göteborg startade i April 2014 med engagerade personer som gör allt för att sprida kunskap och information om det extremt stor behovet som finns av stöd och hjälp i världen. I krig och katastrofer är det alltid barnen som drabbas allra hårdast och tillsammans kan vi se till att inget barn lämnas ensamt utan får en chans till det liv varje barn förtjänar. SOS Barnbyar jobbar inte bara för att varje barn ska få en chans utan jobbar även för att förhindra att familjer splittras. I den här bloggen kan ni följa vår grupps arbete under skapandet av insamlingsevent, om våra insamlingsevent, när vi jobbar under Världens barn tillsammans med 21 andra organisationer på höstkanten, tankar, reflektioner, historier och mer om SOS Barnbyars arbete. Var och en av oss i världen behövs och vi är viktiga för varandra, så låt oss tillsammans se till att inget barn behöver bli ensamt och ingen familj splittras. Häng med!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela