SOS Barnbyar Göteborg

Första terminsmötet och Världens barn

Publicerad 2015-09-02 15:38:32 i Allmänt,

Att hösten har anlänt har nog inte undgått någon.
Jag vet inte hur ni känner men den här sommaren går till historien! Den får bestämt ingen plats i julgranen.
 
Höst innebär semestrarna som övergår till vardagsrutiner, skolstart för barn, ungdomar och studenter och även ny terminsstart för oss.
 
Igår hade vi årets första möte där vi presenterade oss och frivilliggruppernas arbete för de nya eldsjälarna som anslutit sig under sommaren. Vi tog även upp vad som hänt under sommaren och vad som väntade oss framöver. I vårt fall startar terminen med Världens barn.
 
Många kanske har hört talas om Världens barn, kanske sett galan eller känner igen logotypen som brukar finnas på höstkanten i TV eller i din närmsta butik men här är en beskrivning av vad Världens barn är (citerat från https://start.varldensbarn.se/)
 

"Riksinsamlingen Världens Barn genomförs av Radiohjälpen i samarbete med hela Världens Barn-familjen: Afrikagrupperna, Clowner utan Gränser, Diakonia, Erikshjälpen, Föräldralösa Barn, Hoppets Stjärna, IM Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, KFUM, Lions, Läkarmissionen, Plan Sverige, PMU, Rädda Barnen, SOS-Barnbyar, Svenska Afghaistankommitten, Svenska Kyrkan, Svenska Röda Korset, Unicef Sverige, Vi skogen och We Effect.

Tillsammans gör vi en unik kraftsamling med närmare 45 000 frivilliga samtidigt som Sveriges Television och Sveriges Radio i många program uppmärksammar kampanjen. Världens Barn blir därmed en folkrörelse i sig, en förenande nationell solidaritetsaktivitet.

Världens Barn utgör idag stommen i ett av Radiohjälpens tre huvudområden: Varaktiga internationella humanitära insatser i program/projektform med ett starkt barnfokus. De båda andra områdena definieras som: - snabb respons med insamlingskampanj i radio och TV vid internationella katastrofer - insatser för funktionshindrade inom Sverige främst genom Kronprinsessan Victorias fond som arbetar för barn och unga."

 

Världens Barn är alltså en kampanj av Radiohjälpen där 22 organisationer sluter sig samman i ett samarbete en gång per år och avslutar med en gala till följ av stora insamlingsdagen dagen efter. Detta året går den TV sända galan 2 oktober där stora insamlingsdagen då blir dagen efter 3 oktober. Varje region har sin regionsamordnare där man gemensamt hittar på insamlingsaktiviteter för att se till att vårt arbete ger det absolut bästa förändringsresultatet för utsatta i världen.

Ni kommer se oss på gator och torg över hela landet så har ni några frågor så tveka inte att ta oss i armen eller knacka på axeln :)  

Ha det bra tillsvidare!

/C

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej på er! Frivilliggruppen Göteborg startade i April 2014 med engagerade personer som gör allt för att sprida kunskap och information om det extremt stor behovet som finns av stöd och hjälp i världen. I krig och katastrofer är det alltid barnen som drabbas allra hårdast och tillsammans kan vi se till att inget barn lämnas ensamt utan får en chans till det liv varje barn förtjänar. SOS Barnbyar jobbar inte bara för att varje barn ska få en chans utan jobbar även för att förhindra att familjer splittras. I den här bloggen kan ni följa vår grupps arbete under skapandet av insamlingsevent, om våra insamlingsevent, när vi jobbar under Världens barn tillsammans med 21 andra organisationer på höstkanten, tankar, reflektioner, historier och mer om SOS Barnbyars arbete. Var och en av oss i världen behövs och vi är viktiga för varandra, så låt oss tillsammans se till att inget barn behöver bli ensamt och ingen familj splittras. Häng med!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela