SOS Barnbyar Göteborg

Nu når vi ännu fler!!

Publicerad 2015-06-07 18:48:00 i Allmänt,

Hej allihopa!
 
Sedan grundandet av SOS Barnbyars friviliggrupp i Göteborg i 2014 har tankar florerat om hur vi i vår grupp vill nå ut med organisationens budskap och informationen om behovet av stöd och hjälp, som måste ut till omvärlden.
 
Vi började känna på hur det var att vara i en volontärsgrupp och sen satte vi oss ner och bestämde oss för att ha en facebookgrupp.
 
Men en grupp var vi ju redan och vi ville ju Nå Ut så vi startade vår Facebooksida (SOS Barnbyar frivilliggruppen Göteborg) och sen var det igång. Idag når vi ut till nästan 300 personer bara genom Facebook vilket är otroligt roligt! Sedan hade nästan alla i gruppen instagram (@sosbarnbyargoteborg) så det blev en självklarhet att vi måste nå ut även där, senaste kommunikationslänken blev Twitter (@sosbarnbyargbg)
 
Vi har precis haft ett event, en vernissage och tillhörande auktion där insamlingen var riktad till vårat arbete i jordbävningsdrabbade Nepal. Projektet handlade om att vi samarbetat med Scandic europa som ställde upp med lokal och där några folkkära kända ansikten från Göteborg (Glenn Hysén, Arvingarna, Hästpojken och en tjej som heter Sara Wiklund) målat tavlor till förmån för oss under temat "Hopp". De inbjudna var både företag och privatpersoner och resultatet blev över förväntan! Vi är jättetacksamma över detta och sista timmarna innan eventet fick vi en skjuts av Sveriges radio P4 Göteborg som intervjuade oss om eventet.
 
Detta gav mig såklart en idé! Varför inte börja skriva insändare med längre budskap? Eller starta en blogg och nå fler? Världen är trots allt orättvis och det är otroligt viktigt att röster blir hörda. Så här är vi nu i bloggvärlden! :-D kul eller hur?! 
 
 
Och vad kommer denna bloggen innehålla då?
 
Jo, här kommer ni får följa oss i vårt arbete som frivilliggrupp från där en tanke bildas och växer och stegvis blir ett event, samt om vårt event. Ni kommer är få följa oss i reflektioner över konsekvenserna som kommer i katastrofer som inträffar, om SOS Barnbyars projekt och vad som gör att barn hamnar i våra barnbyar. 
 
Vi hoppas att ni vill följa med oss på vår resa som grupp och vår organisation :-) 
 
Ju fler vi når, desto fler röster hörda, desto större förändringar  för inget barn ska behöva vara ensamt och ingen familj ska behöva splittras. 
 
Ha det bra där ute så hörs vi framöver! :) 
 
/C
 P.s. vi kommer att snygga-till datorversionen av bloggen också då det är olika utseenden på mobil- och dataversion

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej på er! Frivilliggruppen Göteborg startade i April 2014 med engagerade personer som gör allt för att sprida kunskap och information om det extremt stor behovet som finns av stöd och hjälp i världen. I krig och katastrofer är det alltid barnen som drabbas allra hårdast och tillsammans kan vi se till att inget barn lämnas ensamt utan får en chans till det liv varje barn förtjänar. SOS Barnbyar jobbar inte bara för att varje barn ska få en chans utan jobbar även för att förhindra att familjer splittras. I den här bloggen kan ni följa vår grupps arbete under skapandet av insamlingsevent, om våra insamlingsevent, när vi jobbar under Världens barn tillsammans med 21 andra organisationer på höstkanten, tankar, reflektioner, historier och mer om SOS Barnbyars arbete. Var och en av oss i världen behövs och vi är viktiga för varandra, så låt oss tillsammans se till att inget barn behöver bli ensamt och ingen familj splittras. Häng med!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela