SOS Barnbyar Göteborg

En fredag som idag

Publicerad 2015-06-12 19:40:00 i Allmänt,

Det är fredag idag. Många av er läsare har slutat jobba för veckan och har med lättsamhet och glädje svävat in genom dörren eller mött upp någon nära för en bit mat och härliga konversationer. Några av er sitter säkert hemma ensam eller samlade med chipsen, dipen, eller godiset, popcornen och en god dricka och njuter av varje sekund av vetskapen om de kommande lediga dagarna.
Kanske har någon ni känner i sin finaste dress tagit examen från grundskolan eller studenten från gymnasiet med en obeskrivlig lycka och förväntansfullhet. Ett firande vi är många som minns med lyckliga hjärtan. Med fötterna i gräset under strålande sol tindrar ögonen hos var och en av oss med lyckan över att just vi har det så bra.

Samtidigt som jag gläds med var och en av er och känner en lättnad över att se er lycka och att ni har det så bra är det ändå en sorg i hjärtat över vetskapen av att många som haft en dag precis som idag förlorat den och varje dag hoppas och kämpar för att få den åter. De lättsamma dagarna är för de vuxna bytt mot en verklighet av långa vandringar, letande av mat, otrygghet, många lever under hot, ovissheten om att eventuellt inte hitta mat till varken en själv eller till barnen. Kanske har det gått några dagar sedan varken en själv eller barnen fick ett riktigt mål mat.
Det är tungt, det är varmt, det är kallt, det blir natt som på ett kick bli dag. Det är ännu en dag att kämpa emot. Någon blir sjuk men det finns inga pengar till medicin och ingen tid att vänta utan fortsätta ta sig framåt. De flyr från krig, de flyr från katastrofer, de flyr från sjukdomar, de flyr från terror och en osäker vardag, de är hemlösa och ingenstans att ta vägen, de är hotade till livet med endast några val som inget ger någon annat val än att fly.

För barnen, längtar de efter att de och familjen ska få en tryggare och gladare vardag, en säng att sova i, mat att äta och kompisar att leka med. Och skolan. Varje barn har en dröm om att få gå i skolan och bli det de vill. Varje barn vill ha möjligheten att se framtiden växa framför dem och bli verklighet. Och varje barn vill ha en familj att känna sig trygg i. Någon de kan vända sig till, syskon de kan leka och bråka med, skratta och gråta med.
Det finns barn som förlorat sina föräldrar och sin familj i naturkatastrofer, krig och sjukdomar som exempelvis EBOLA och får klara sig själva genom allting. De får lösa allting själv.
Men de bara barn.

Varje barn borde få komma hem från skolan, varje förälder borde få hämta barnen från skolan efter en dag på jobbet och se fram emot en trygg, härlig, mysig kväll utan oro med eller för sina nära och kära.

En kväll precis som du och jag upplever just nu, just idag.

/C

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej på er! Frivilliggruppen Göteborg startade i April 2014 med engagerade personer som gör allt för att sprida kunskap och information om det extremt stor behovet som finns av stöd och hjälp i världen. I krig och katastrofer är det alltid barnen som drabbas allra hårdast och tillsammans kan vi se till att inget barn lämnas ensamt utan får en chans till det liv varje barn förtjänar. SOS Barnbyar jobbar inte bara för att varje barn ska få en chans utan jobbar även för att förhindra att familjer splittras. I den här bloggen kan ni följa vår grupps arbete under skapandet av insamlingsevent, om våra insamlingsevent, när vi jobbar under Världens barn tillsammans med 21 andra organisationer på höstkanten, tankar, reflektioner, historier och mer om SOS Barnbyars arbete. Var och en av oss i världen behövs och vi är viktiga för varandra, så låt oss tillsammans se till att inget barn behöver bli ensamt och ingen familj splittras. Häng med!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela