SOS Barnbyar Göteborg

Gott nytt år till er alla läsare!

Publicerad 2017-02-04 17:29:34 i Allmänt,

Vi hoppas ni har haft en fin start på det nya året. Här i Göteborg har vi faktiskt fått se solen titta fram mellan molnen ibland, alltid en välkommen gäst så här års! I år har den möjligen behövts ännu mer. Vi lever i en tid som på många sätt kan upplevas orolig, och runt om i vår värld lider människor som är på flykt eller som lever i katastrofdrabbade områden. Vi blir påminda om orättvisor och livets skörhet. Fast då finns den där, solen. Den tittar fram mellan molnen och påminner oss om att det mitt i det tunga gråa finns hopp. Hopp om värme och ljusare tider.

I en värld som tycks grå och svår att hantera är det viktigt att vi uppmärksammar det hoppfulla. I orättvisornas mörker ger medmänsklighet och osjälvisk omsorg ljus. Den mänskliga omsorgen om andra skingrar de gråaste moln med sina vackra strålar av hopp! När vi hjälper en annan människa visar vi samtidigt det gråa och orättvisa att vi är inte villiga att ge upp. För inget mörker kan vinna över den minsta av ljusglimtar. Så i år vill vi vara ljus. Vi vill tillsammans kämpa för att sprida hopp till de som kanske har förlorat för stor del av sitt eget. Kanske kan det till och med skapa en kedjereaktion! Vi arbetar för alla barns rätt till en familj, till en framtid i ljus och hopp om en bra morgondag. Vill du vara med?

http://www.sos-barnbyar.se/ hittar du information om hur du kan vara med och sprida hopp, gör det. Det gör verkligen skillnad!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej på er! Frivilliggruppen Göteborg startade i April 2014 med engagerade personer som gör allt för att sprida kunskap och information om det extremt stor behovet som finns av stöd och hjälp i världen. I krig och katastrofer är det alltid barnen som drabbas allra hårdast och tillsammans kan vi se till att inget barn lämnas ensamt utan får en chans till det liv varje barn förtjänar. SOS Barnbyar jobbar inte bara för att varje barn ska få en chans utan jobbar även för att förhindra att familjer splittras. I den här bloggen kan ni följa vår grupps arbete under skapandet av insamlingsevent, om våra insamlingsevent, när vi jobbar under Världens barn tillsammans med 21 andra organisationer på höstkanten, tankar, reflektioner, historier och mer om SOS Barnbyars arbete. Var och en av oss i världen behövs och vi är viktiga för varandra, så låt oss tillsammans se till att inget barn behöver bli ensamt och ingen familj splittras. Häng med!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela